×

Upozorenje

Nije uspjelo učitavanje XML datoteke

Trpanj je smješten na zapadnom djelu poluotoka Pelješac. Nekoć važna luka na Pelješcu i uglavnom ribarsko mjesto, turističkom razvoju usprkos - Trpanj je do danas zadržao svoju mediteransku arhitekturu i mirnu, opuštenu atmosferu.

Predivne plaže okružene borovom šumom. Brojne uvalice, bogata mediteranska vegetacija i slatkovodni izvori pitoreskno su okružje za Vaš odmor. Obzirom da su prosječne temperature u Trpnju od 7 °C u siječnju do 26 °C u srpnju, možete računati sa pouzdano toplom mediteranskom klimom u kojoj ćete uživati u kristalno čistom moru Pelješkog kanala tijekom ljeta i dugo u jesen, ili u dugim šetnjama uz more u sjeni borova tijekom drugih godišnjih doba. Panorama luke Trpanj

Obzirom da je Trpanj relativno mali (manje od 1000 stalnih stanovnika), i ima samo jedan "veliki" hotel - miran ugođaj bez gužbi čini ga idealnim odredištem za obiteljski odmor. Trpanj ima i nekoliko dobrih restorana koji nude kako uobičajena jela, tako i lokalne riblje specijalitete uz daleko poznata pelješka vina i rakiju. Tu su i brojni kafići, dvije ili tri male diskoteke, te organizirane zabave na otvorenom - tako da zabave ima ponešto za svaku generaciju.

Ako lutate uskim kaletama starog Trpnja ili prošetate okolnim uzvisinama osjetit ćete i bogatu povijesnu baštinu među ostacima rimske vile, ostacima srednjovjekovne utvrde na brdu ponad luke ili u nekoj od brojnih crkvica u i u okolici Trpnja sa zanimljivim kulturnim i povijesnim spomenicima.

Trpanj je dobro povezan sa kopnom (trajekt) i glavnom pelješkom cestom sa Dubrovnikom, tako da ne biste trebali propustiti neke od slijedećih destinacija za jednodnevne izlete:

Nearby - Jezero beach

Definitivno obavezno: Morate posjetiti automobilom ili brodom Dubu, plažu Divna i plažu Jezero - u neposrednoj blizini Trpnja - predivne plaže gotovo netaknute ljudskom rukom.

Također bi trebali posjetiti neko od sela u unutrašnjosti Pelješca, kao što su Donja i Gornja Vručica, ili neko od sela u tradicionalno vinogradarskom dijelu Pelješca gdje ne smijete propustiti kušanje i kupnju poznatih crnih vina - izravno kod proizvođača.

Također u dometu jednodnevnih izleta iz Trpnja su i dva kulturna i povijesna bisera Hrvatske - Korčula i Dubrovnik. Također možete posjetiti i Split (200 km) ili Međugorje.